Archief Agenda
Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
MANZ Legal
Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
Nederland

Tel: 030 – 271 88 44
E-mail: info@manzlegal.nl

www.manzlegal.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Uitspraak Hoge Raad bijl aan de wortel van Rekenmodel NVTB?
15 december deed de Hoge Raad uitspraak over het model voor schadetaxatie van de Nederlandse Vereniging van Taxateurs van Bomen. Daarin is 'n streep gezet door de boomschadeberekening aan de hand van het ‘Rekenmodel Boomwaarde’.
Lees meer
24 mei: Workshop boomveiligheid in bos en natuur
Dinsdag 24 mei 2016 staat er een workshop boomveiligheid in bos en natuur gepland in de regio Arnhem, georganiseerd door Looplan en VBNE.
Lees meer
Uitspraak Hoge Raad bijl aan de wortel van Rekenmodel NVTB?
Op 15 december 2017 heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan over het model voor schadetaxatie van de Nederlandse Vereniging van Taxateurs van Bomen (NVTB).
Wanneer is een rij bomen eigenlijk een heg?
Iedereen kan zich wel iets voorstellen bij de volgende situatie. 0p ongeveer een meter afstand staat langs de erfgrens tussen twee percelen een rij grote, hoge coniferen.
Aansprakelijk voor tak die uit risicoboom breekt?
De zomervakantie was op donderdag 15 juli 2015 voor een groot deel van Nederland net begonnen, toen in Zutphen een grote tak van een paardenkastanje viel.
Helicon-opleiding Boomtechnisch adviseur van start in januari
Op 14 september houdt Helicon Eindhoven een open avond voor de avondopleiding Boomtechnisch adviseur, die in januari van start gaat. Niet alleen kan de afgestudeerde hiermee het Europese ETT-examen van de EAC afleggen.
Beeldbepalend en toch kappen?
Soms menen mensen dat een beeldbepalende boom nooit gekapt mag worden. Er wordt dan gedacht (of gehoopt) dat op een boom die valt onder een zogenaamde weigeringsgrond uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), een kapverbod van toepassing is. Dat is een onjuist uitgangspunt.
Negende editie Boominfodag zet nieuwe koers voort
In enkele jaren tijd is de Boominfodag uitgegroeid tot een evenement van formaat dat gewaardeerde sprekers weet te trekken. Na de verhuizing naar een andere locatie van vorig jaar, vindt op 31 mei en 1 juni van dit jaar bij Van Hall Larenstein te Velp alweer de negende editie plaats.
Al is Fryslân plat, it hat syn hichtepunten
Al is Friesland plat, het heeft zijn hoogtepunten. Een van die hoogtepunten is in mijn optiek de doortastende uitspraak van de kantonrechter in Leeuwarden van 27 juli 2016.
Achtste editie Boominfodag op nieuwe datum én locatie
Op donderdag 9 en vrijdag 10 juni vormt Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp het decor voor alweer de achtste Nederlandse Boominfodag. Tijdens de dagen worden verschillende workshops en buitenprogramma's georganiseerd, waarbij diverse beleidszaken aan bod komen.
1 | 2