Archief Agenda
Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Groundsman
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
VHG
De Molen 30   
3994 DB Houten
Nederland

Tel: 030-6595550
E-mail: m.custers@vhg.org

OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
VHG houdt vakbijeenkomst tijdens tuinbeurs Tuinidee
Tijdens de grootste Nederlandse tuinbeurs Tuinidee is branchevereniging ‘voor ondernemers in het groen’ ook aanwezig. Op 24 februari organiseert VHG haar jaarlijkse vakbijeenkomst met de prijsuitreiking van de gehouden competities.
Lees meer
VHG presenteert vernieuwde handleiding De Levende Tuin
De VHG-handleiding De Levende Tuin is vernieuwd en uitgebreid. De branchevereniging presenteerde de nieuwe editie tijdens haar nieuwjaarsbijeenkomst op De Groene Sector Vakbeurs.
Lees meer
Kuipers Munneke en Hoekstra spreken op De Groene Sector Vakbeurs
Peter Kuipers Munneke en Lodewijk Hoekstra behoren tot de belangrijkste sprekers op 9, 10 en 11 januari tijdens De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg.
Lees meer
Aanschaf lithiumaccu’s elektrisch hoveniersgereedschap op Mia-lijst
De aanschaf van lithiumhoudende accu’s in elektrisch gereedschap voor hoveniers en groenvoorzieners staat per 1 januari 2018 op de Mia-lijst. Ondernemers uit de sector kunnen zo een fiscaal voordeel behalen bij de aanschaf van gereedschap.
Lees meer
Vier nominaties voor Interieurbeplanting van het Jaar 2018
Na een bezoek van de vakjury hebben vier interieurbeplanters het bericht gekregen dat zij de genomineerden zijn in de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar.
Lees meer
Dashboard duurzame inzetbaarheid voor hoveniers
Hoveniers zijn dagelijks bezig met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van groen. Maar zijn zij ook bezig met de toekomst van het bedrijf en hun werknemers?
Lees meer
Bijdrage VHG-hoveniers aan inzamelactie taxus
70 VHG-lidbedrijven hebben deze zomer meegedaan aan de actie ‘Hoveniers snoeien voor leven’.
Lees meer
VHG-bijeenkomst voor ETT’ers
Hoe creëer je een optimale groeiplaats voor bomen in de stad, waardoor bomen ook beter klimaatbestendig zijn? Die vraag staat centraal tijdens een bijeenkomst voor bij VGH-geregistreerde ETT'ers op 7 december.
Lees meer
Bijeenkomsten over zakendoen in Duitsland of België
De Kamer van Koophandel organiseert samen met Branchevereniging VHG twee bijeenkomsten over zakendoen in Duitsland of België.
Lees meer
Internationaal zwemvijvercongres van start
In Leeuwarden is 15 november de negende editie van het internationale zwemvijvercongres van start gegaan. Het congres brengt ruim 200 professionals op zwemvijvergebied uit de hele wereld bij elkaar.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 17
De meest bijzondere tuin van Nederland
Branchevereniging VHG heeft ook dit jaar alle hoveniersbedrijven uitgedaagd om hun mooiste tuin in te sturen voor de wedstrijd Tuin van het Jaar 2018.
Hoveniers zijn veel te bescheiden
Hoveniers moeten veel meer laten zien wat ze allemaal kunnen. Ze zijn veel te bescheiden, zegt voorzitter John Koomen van VHG Vakgroep Hoveniers.
Digitale maatjes
De gemiddelde hovenier heeft aardig wat vakkennis paraat, maar een beetje ondersteuning kan nooit kwaad. Met handige apps bijvoorbeeld, die helpen bij ziekten en plagen of ondersteunen als het juiste gereedschap niet voorhanden is.
De klant houdt van een duurzame tuin; wij dus ook
Duurzaamheid is in, duurzaamheid is hot en op het gebied van duurzaamheid kun je met weinig zaken zo scoren als met een tuin. Vakblad De Hovenier nodigde tien – niet representatieve – hoveniers en ontwerpers uit voor een discussie over duurzaamheid.
Wie mag het derde Gouden Klavertje opspelden?
Er waren dit jaar ongeveer 50 inzendingen van bedrijven voor de derde editie van de GTH Beursprijs: het Gouden Klavertje. Een jury met daarin alle persmuskieten die iets te zoemen hebben op het gebied van tuin en park, aangevuld met VHG-voorzitter Rien van der Spek, koos daaruit elf nominaties.
De pest van rotzooien in het groen is dat je het vaak pas veel later terugziet
Vertrouwen is goed, maar controle is beter. Dat zal de mening zijn van de gemiddelde groenbeheerder ten opzichte van aannemers en leveranciers. Wat daarbij weleens vergeten wordt, is dat voor controle ook kennis nodig is.
Bomen behouden en herplanten dankzij de Bomenmakelaar
Drie jonge ondernemers sloegen de handen ineen en richtten het platform de Bomenmakelaar op. Het is een online platform dat bemiddelt tussen overheid en marktpartijen om gezonde bomen te kunnen behouden. De focus ligt hierbij op duurzaam ondernemen in een circulaire economie.
Negende editie Boominfodag zet nieuwe koers voort
In enkele jaren tijd is de Boominfodag uitgegroeid tot een evenement van formaat dat gewaardeerde sprekers weet te trekken. Na de verhuizing naar een andere locatie van vorig jaar, vindt op 31 mei en 1 juni van dit jaar bij Van Hall Larenstein te Velp alweer de negende editie plaats.
1 | 2 | 3 | 4